logo

23 YAŞINDAKİ UÇAK MÜHENDİSİ 52 ÜLKE GEZDİ

 

Pamir Sevinçel, 23 yaşında. Tasarım ödülleri kazanmış bir uçak mühendisi. Aynı zamanda da amatör pilot. ‘Seyyahlık’ onun için gezmek-tatilden çok bir hayat tarzı. Havacılık merakı nedeniyle gittiği yerde havacılık müzelerini geziyor, seyahat tarihlerini uçuş gösterilene göre ayarlıyor. Ve diyor ki, ‘Seyyah olun, gezgin olun, turist olmayın!

Pamir Sevinçel, ABD’de Georgia Tech’ten mezun genç bir uçak mühendisi. Bir yandan akademik eğitimini sürdürüyor, bir yandan da fırsat bulduğunda farklı kültürleri tanımak için dünyayı dolaşıyor.

Aslında havacılık ve seyyahlık konusunda babası Tufan Sevinçel’in izinde ilerliyor. İnsan kaynakları konusunda uzun yıllar çalışan Tufan Sevinçel, hobi olarak başladığı pilotluğunu ilerleterek tek motorlu uçakla dünya turu yapmış bir ‘amatör havacı’.
Pamir Sevinçel bugüne kadar Kuzey Amerika, Karayipler, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Güneydoğu Asya’da 52 ülkeye adım attı. Seyahat etmek onun için tatil-dinlenmek değil. Dünya tarihini elinde tutarak öğrenmek. Yeni kültürler tanımak, arkeolojik kalıntılar peşinde koşmak.
PAMİR SEVİNÇEL’DEN TAVSİYELER

 UCUZ UÇUŞLAR: Uçuşlarını internette bilet fiyatları karşılaştıran sitelerden takip ediyor. Çoğunlukla düşük maliyetli havayolları ile merkezden daha uzak havalimanlarına uçuyor. Yoğun turizm sezonlarından uzak duruyor. Böylelikle ulaşım masraflarını önemli ölçüde azaltıyor.

 OTOBÜS VE TRENE BİNİN: Böylelikle hem daha fazla yer görüp hem de daha ucuza seyahat etmek mümkün. Gece konaklama yerine kuşetli trenleri tercih edebilirsiniz. ‘Carpool’ gibi araç paylaşım sitelerini kullanın.

 HOSTELLERDE KALIYOR: Gittiği yerlerde aynı odada 4-6 kişinin kaldığı ‘hostel’leri tercih ediyor. Geceliği 15 Euro’dan başlayan bu konaklama imkânı ile aynı zamanda sırt çantası ile dünyayı dolaşan seyyahlarla tanışıyor. Bilgi alışverişinde bulunuyor.
HAVACILIK MÜZELERİNİ DOLAŞIYOR

Genç uçak mühendisi, gittiği kentlerde havacılık müzelerini dolaşıyor: “Özellikle daha az gelişmiş ülkelerde internet sitesi olmayan bir çok müze var. Bu yüzden 1300’den fazla müze ile geniş bir veri tabanı olan www.aviationmuseum.eu web sitesini inceleyin. Bu siteyi kullanarak Kuala Lumpur’da inanılmaz de Havilland koleksiyonu olan Royal Malaysian Air Force Museum’u gezebildim.

TAVSİYE EDİYOR

Şu ana kadar değişik ülkelerde gezdiğim ve tavsiye edebileceğim havacılık müzelerinin başında Belgrad (Sırbistan), Charlotte, Denver ve Washington DC’deki (ABD) müzelerin yanı sıra Londra’daki Kraliyet Hava Kuvvetleri Müzesi geliyor.”

(HÜRRİYET)

Share
#

SENDE YORUM YAZ

6+4 = ?