logo

28 ŞUBAT…

cemal_gokgoz1

Deneme yazılarıyla dikkat çeken Cemal Gökgöz, insanımızın zihinlerine kazınan 28 Şubat sürecini çok farklı bir bakış açısıyla kaleme aldı.

İşte Cemal Gökgöz’ün günün anlam ve önemine işaret eden o yazısı:

28 ŞUBAT

Ülkemizde Her Ekonomik Kalkınma Bir 28 Şubat Rüzgarı Estirir

Tüm darbeler ve 28 Şubat darbesi, Ülkemizin tüm kılcal damarları tahrip etmiştir, yıllarca onarılması devam ediyor.
28 Şubat postmodern darbesinin sosyal, psikolojik ve ekonomik yıkıntılarını travmalarını kim onaracak?
Nerede bu darbeleri yapanlar?
Sesleri solukları çıkmıyor.
Çevik Bir nerede?
Vural Savaş nerede?
Sen namaz kıldın,
Sen başörtülüsün,
Sen oruç tutuyorsun,
Sen gericisin.
Vural Savaş…
28 Şubat postmodern darbesi,
Ülke insanımızın sadece inancı üzerine değil asıl sebep; KAPİTALİZMİN KAN EMİCİ HORTUMLARININ kesilmesidir.

28 Şubat darbesi,
54’üncü Hükümetin Başbakanı Prof.Dr.Necmettin Erbakan Hocamızın yaptığı ve yapacağı ekonomik devrimler, ülke kalkınması, adil paylaşım ve milli duruşa yöneliktir.
54’üncü Hükümeti sizler zamanın işçisine, memuruna, emeklisine, emekçi insanına sorunuz.
Öyle dışardan konuşmak kolaydır.
O zamanın bir emekli amcamızın emekli maaşını aldığı zaman ki sevincini ben gördüm, biliyorum. Bağkurlu insanlarımızın nefes alışını biliyorum. Ülke insanın nasıl nefes almaya başladığını gördüm, biliyorum, yaşadım.
Tuzu kuru insanlar bunları bilmez, anlayamaz.
Ülkemiz, işçisi, memuru, emeklisi ve ekonomisi ile ne zaman refaha kavuşmak üzere olsa yeni bir 28 Şubat rüzgarı eser.
Bu her zaman böyle olmuştur. Bununla beraber 28 Şubat postmodern darbesinin kılıfını hazırlamak ve arka planı unutturmak adına ülke insanın inancı ile uğraşmışlar, senaryolar üretmişler ve zamanı ve yeri geldiğinde senaryo sahneye konulmuştur. Fadimeler,  Müslümler,  Ali Kalkancılar üretilmiş bununla beraber milli ve manevi değerler yıpratılmaya ve halka farklı gösterilmeye çalışılmıştır.

Yine o yıllar Marmara Üniversitesi’ne gidiyordum.

Günlerden Cuma…

Üniversitede bir Doçent hocamla üniversiteye 50 metre mesafedeki camii yerine yarım saat yürüyerek bilmediğim bir camiye gittik. Kendisine, “Hocam niye bu camideyiz? Neden bu kadar cami geçtik? Bu caminin bir özelliği mi var?” dediğimde; bana “Evladım, benim namaz kıldığımı üniversite idaresi bilmiyor, bilmesinler takip ediliyoruz.” demişti.  Bu ve buna benzer çok hadiseler cereyan etmiş, sadece namaz kıldığı için görevlerinden alınan çok kişi olmuştur. Sistemin vampirleri hem dini inancını yerine getirenle gözün üzerinde kaşın var diyor hem de bunları kamufle aracı kullanıp, askerin arkasına sığınarak ekonomik hortumların kesilmemesi için ellerinden geleni yapıyorlardı.
Tarih boyunca da bu böyle olmamış mıdır?  Haçlı Savaşları neden yapıldı? Yapılan din savaşlarının arkasındaki asıl amaç ekonomik sebeptir.
Önce Vecihi Hürkuş sonra , 1930’lu yıllarda Nuri Demirağ’ın girişimleri ile yüzde yüz kendi uçağımızı üretmeye başlamıştık.
O uçak fabrikasına ne oldu bir araştırın?

Marmara Üniversitesi’nden benimde hocam olan ve ülkemizin önemli iktisatçılarının başında gelen, 54’üncü Hükümetin ve Başbakan Erbakan’ın danışmanı olan Prof.Dr.Osman Altuğ Bey bir televizyon programında Halis Özdemir Bey’in sorularını yanıtlarken 28 Şubat ile ilgili şunları söylüyor:

“Siz kalkıp banka sermayesinin, banka dışı sermayenin, otomotiv sektörünün, savunma sanayi ihalelerinden nemalanan kişilerin ayağına basarsanız onlar da rahat durmayacaklardır, ama esas 28 Şubat sürecinin nedeni, savunma sanayindeki ihalelerinden çok büyük çıkar sağlayan rantiyeci mümessiller ile Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin dalaşmasından kaynaklanmıştır. Sanıldığı gibi bu ihtilal, askerlerin Refah Yol hükümetine, Erbakan’a karşı tavır almalarından kaynaklı bir darbe değildir, bu bir sermaye darbesidir!”

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, ülke kalkınması için çalışan kim olursa olsun bizler de o kişiye sahip çıkmalıyız.
Mesele ülke, millet meselesidir.
Güzel günlere birlikte yürümek dileği ile…

Selam ve Sevgi ile…

CEMAL GÖKGÖZ

Share
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?