logo

THY’DEN FLAŞ BOEİNG 737 MAX KARARI!

Türk Hava Yolları filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 Max uçağının operasyonlarını 13 Mart itibarıyla ikinci bir karara kadar durdurduğunu açıkladı.

THY’den yapılan açıklamada, ”Uçuş emniyeti ve yolcu güvenliğini daima ön planda tutan Türk Hava Yolları, filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının operasyonlarını, 13 Mart tarihi itabarıyla ikinci bir karara kadar durdurmuştur” denildi.

Ulaştırma Bakanlığı, “Boeing 737 MAX 8 ve/veya Boeing 737 MAX 9 tipi hava araçlarının uçuşları, uçuş emniyetini teminen tedbir amaçlı olarak ikinci bir karara kadar durdurulmuştur” açıklamasında bulundu

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”737 MAX uçaklarımızın sizin emniyetiniz için seferden çekilmesi sebebiyle oluşabilecek aksaklıkları  hoşgörü ile karşılamanızı istirham ederiz. Seferlerimiz ile ilgili size göndereceğiniz mesajlardan, Web sitemizden ve çağrı merkezimizden öğrenebilirsiniz”

UÇAKLAR GERİ DÖNÜYOR

THY açıklaması öncesi, hava trafiği ile ilgili anlık bilgiler veren flightradar uygulaması, THY filosunda bulunan İstanbul’dan kalkış yapan Boeing 737 Max 8’lerin Atatürk Havalimanı’na geri döndüğü bilgisini fotoğraf eşliğinde paylaştı. Radardaki verilere göre İstanbul’dan Londra’nın Gatwick Havalimanı’na ve Birmingham’a, Nouakchott’a, İstanbul’dan havalanan Boeing 737 Max 8’lerin havadan geri döndüğü bilgisi paylaşıldı.

Havadan geri dönmelerin, Türk Hava Yolları’nın, filosunda bulunan Boeing 737 Max 8’leri yere indirme kararından kaynaklandığı öğrenildi.

Dünya genelinde birbiri ardına havayolu şirketleri Boeing 737 Max 8 tipi uçakları yere indirme kararı aldılar. THYnin resmi web sitesinde filo bilgilerine göre 12 adet B737-8 Max tipi uçak bulunduğu bilgisi yer alıyor.

Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık son beş ayda iki ölümcül kaza yapan Boeing 737 MAX 8 uçaklarının kullanımını yasakladığını duyurdu.

Kaza sonrası Çin, Endonezya, Singapur, Güney Kore, Avustralya ve Moğolistan söz konusu uçağın kullanımını ve hava sahalarına girişini yasakladıklarını açıklarken, ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA) Boeing’e 737 MAX 8 modeli üzerinde acil iyileştirmeler yapma çağrısı yaptı.

 

Etiketler:
Share