logo

TÜRK YILDIZLARI’NA AİT UÇAK DÜŞTÜ: PİLOTU ŞEHİT OLDU!

Konya’da Türk Yıldızları’na ait NF-5 tipi bir gösteri uçağı, eğitim uçuşu sırasında düştü. Kazada pilot yüzbaşı şehit oldu. Askeri ekipler olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

PİLOT ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uçağın pilotunun şehit olduğu bildirildi.

Açıklamada, “Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

TÜRK YILDIZLARI’NDA İKİNCİ ŞEHİTLİ KAZA

13 Mart 2012’de Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları’na ait NF-5 A tipi uçak, yine Konya’da eğitim sırasında üslendikleri 3’üncü Ana Jet Üssü’ne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bir fabrikanın boş arazisine düşmüştü. Pilot Yüzbaşı Ümit Özer şehit olmuştu. 1993 yılında kurulan Türk Yıldızları’ndaki ilk kazada pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulmayı başarmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI

Şehit olan Türk Yıldızları’na ait uçağın pilotu için Cumhurbaşkanı Erdoğan, başsağlığı mesajı yayımladı.

Erdoğan, “Türk Yıldızları olarak tanıdığımız uçaklarımızdan bir tanesi, eğitim uçuşu esnasında maalesef düşüyor ve pilot yüzbaşımız da şehit oluyor. Allah’tan kendilerine rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“PİLOTUMUZ ŞEHİT OLMUŞTUR”

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz denildi.

Share