Son Dakika


ABD’de üretilen yeni nesil F-35 savaş uçaklarının “derdi bitmiyor.” Nitekim bu uçakların yüzde 15’inin motor arızası nedeniyle uçamadığı, Pentagon’un son bir yıldır F-35 uçaklarının sorunlarıyla uğraştığı bildirildi.
Temsilciler Meclisi Taktik Hava ve Kara Kuvvetleri Alt Komitesi’ne bilgi veren F-35 Programı Direktörü ve Hava Kuvvetleri Korgeneral Eric Fick, motor arızasından çok etkilendiklerini belirtirken, toplamda 46 adet F-35’in arızalar nedeniyle uçamadığını aktardı.
Yerdeki uçaklardan bazılarının yedek parça beklediği, bazılarının ise güncelleştirilmiş motor gücü modüllerine ihtiyaç duyduğu kaydedildi. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasının uçakların üretim sürecinde sıkıntı yaratacağı belirtilmiş, Türkiye’de üretilen yaklaşık 1.000 parçanın 200’e yakınının motorla ilgili olduğu aktarılmıştı.
BENZER HABERLER