logo

ANTALYA HAVALİMANI CAMİİ AÇILDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla Antalya Havalimanı Camii ibadete açıldı. Bakan Ersoy, Antalya Havalimanı’na 800 milyon avro üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı.
Antalya Havalimanı Camii Cuma Namazının ardından dualarla açıldı. Camii’nin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, DHMİ Antalya Havalimanı Baş Müdürü Durduali Şavkar, kurum müdürleri ve çok sayıda havalimanı çalışanı katıldı.
Antalya Havalimanı’na 800 Milyon Avronun Üzerinde Yatırım Devam Ediyor
Camilerin olduğu yerde hayatın ve kardeşliğin olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; “Hükümetimiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız vasıtasıyla havalimanının genişletilmesi ve iyileştirilmesi konusunda çok ciddi çalışmalar başlattı. Bu kapsamda havalimanının hem iç hat hem de dış hat terminalleri büyütülüyor. Aynı zamanda VIP, CIP, Genel Havacılık, kargo terminalleri ve yeni apron bölgelerinde ilave çalışmalar devam ediyor.” dedi.
800 milyon avroyu aşan bir yatırımın olduğuna dikkat çeken Bakan Ersoy, “Havalimanının genelindeki rakamlara baktığımızda özellikle yaz sezonunda 20 binden fazla personelin çalıştığı, yüz binlerce yolcunun günlük olarak giriş – çıkış yaptığı gözlemlenmektedir. 1150 kişi kapasitesine sahip bu camiinin hizmete girmesi önemli bir ihtiyacı karşılamış oldu.” şeklinde konuştu.
Camiinin yapımında emeği geçen herkese şükranlarını da dile getiren Bakan Ersoy, Caminin Antalyalılara hayırlı olmasını diledi.

Share