logo

THY BİLET SATIŞLARINDA NEDEN EURO’DAN DOLARA GEÇTİ ?

thy_globaly-logo

Piyasa hareketlerini bünyesindeki ekonomi analistleriyle çok sıkı takip eden, buna göre tedbirler alan THY’nin, her krizi bu yolla fırsata çevirdiği ortaya çıktı.

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-04-15 06:58:54Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Milli şirket, son aylarda kurda yaşanan hızlı değişim ve giderlerin önemli bölümünün dolar olması sebebiyle, dış hat bilet satışlarında Euro’dan Amerikan Doları’na geçti. Dış hat bilet fiyatları, hem yapılan kampanyalarda hem de THY’nin resmi internet sitesinde artık dolar olarak yazılmaya başlandı.

Türk Hava Yolları’nda 19 Mayıs’tan itibaren tüm dış hat biletleri dolarla satılmaya başlandı. Uzun yıllardır Euro ile gerçekleştirilen satışlarda, dolara geçme gerekçesi olarak giderlerin önemli bölümünün dolar olması ve kur farkının çok değişmesi gösterildi.

Havayolu şirketleri, başta yakıt ve uçak kirası olmak üzere, ana gider kalemlerini dolar üzerinden ödüyor. THY’nin sektördeki bu kurnazca hareketini, diğer hava yolu şirketlerinin de izlemesinin bütçe açısından çok karlı olacağı belirtiliyor.

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?