Son Dakika


Büyük Mükellefler Vergi Dairesi’ne kamu borcundan dolayı haciz konulan 1996 model, Airbus A320-232 tipi uçak satışa sunuldu. İhaleler neticesinde satılmayan uçak pazarlık usulüyle satılmaya başlandı.
NTV.COM.TR’de yer alan habere göre, uçak motoru, paylan bağlantısı ve apu güç ünitesi bulunmayan uçağı almak isteyen katılımcılar, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği’nin iznineyle, dilekçe ve nüfus cüzdanını ibraz ederek vergi dairesine müracaatta bulunması halinde bildirilecek günde toplu olarak gösterilecek.
Kapalı alanda muhafaza edilen uçakta gözle görülür bir hasar olmasa da teknik ekiplerin inceleyerek uçup uçmayacağına karar verilmesi gerekiyor.
Uçağın motoruna ait olduğu düşünülen bazı parçalar da hangarın içinde muhafaza ediliyor.
Uçak Onur Air’e ait ve TC-ODB tesciline sahip uçağın motorları bulunmamakta olup, kanat ve gövde altında bazı parçalarının eksik olduğu göze çarpıyor. Uçağın içine ait fotoğraflar bulunmuyor ve iç aksamının ne durumda olduğu bilinmiyor.
Uçağın satış fiyatı olarak 92 milyon lira muhammen bedel konulmuş durumda. İki ihale sonucunda da satılmayan motorsuz ve havalanma kabiliyeti olmayan uçağı almak isteyenler 4 milyon 600 bin lira teminat yatırması gerekiyor.
Uçmayan uçağı alacak kişi aldığı fiyat üzerinden yüzde 20 oranında da Katma Değer Vergisi ödeyecek.
((ntv.com.tr-Burak Taşçı)
BENZER HABERLER