Son Dakika


Frontier Airlines’ın,Porto Riko’- Chicago’ya sefer yapan uçağı, bir yolcunun rahatsız edici davranışları nedeniyle Miami Uluslararası Havalimanı’na acil iniş yaptı .
Frontier Airlines’ın San Juan-Chicago seferini yapan 3345 sefer sayılı uçağında meydana gelen olayda profesyonel dövüşçü olduğu öğrenilen Juan Gabriel Reyes adlı bir yolcu,
uçaktan inmek istediğini söyleyerek acil çıkış kapısını zorlamaya başladı. Kapıyı açma girişimi engellenen Reyes’in bu kez kokpite yönelerek pilot kabininin kapısını omuzlarıyla sert şekilde zorladığı belirtildi. Kabin görevlilerinin müdahalesiyle kapıdan uzaklaştırılan ve sakinleşmesi için tuvalete gitmesine izin verilen şüphelinin, burada tuvaletin zeminine idrar yapmaya çalıştığı aktarıldı.
Daha sonra başka bir koltuğa alınan Reyes’in yanına, tedbir amacıyla uçakta yolcu olarak bulunan görev dışı bir erkek kabin görevlisi oturtuldu. Agresifleşen yolcu burada kabin görevlisinin üzerine atlayarak başından tutup boğmaya çalıştı.
Kabin ekibi ve uçaktaki yolcular, Reyes’i plastik kelepçeler ve emniyet kemeri uzatma aparatları kullanarak kontrol altına almak için yoğun çaba sarfetti.
Rayes’in plastik kelepçeleri birkaç kez kırdığı, ancak yolcuların ortak müdahalesiyle etkisiz hale getirildiği ifade edildi.
Uçak taşkınlık çıkaran yolcu nedeniyle Miami Uluslararası Havalimanı’na acil iniş yaptı.
Uçakta gözaltına alınan Reyes, , uçuş ekibine müdahale etmek ve yargı yetkisi kapsamında saldırıda bulunmak suçlamalarıyla tutuklandı.
BENZER HABERLER