Son Dakika


Türk Hava Yolları (THY), Air Europa’nın azınlık payının alınmasına yönelik İspanya tarafından doğrudan yabancı yatırım onayının verildiğini bildirdi.
THY’den KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi:
”6.11.2025 tarihli özel durum açıklamamızda belirtildiği üzere; Ortaklığımızın küresel havacılık sektöründeki stratejik konumu çerçevesinde,
• Latin Amerika bölgesinde yeni turizm pazarlarının açılması ve
• İspanya ile Türkiye arasındaki yolcu ve kargo uçuş ağını geliştirerek ülkemize gelen turist sayısını ve ekonomik katkıyı artırmak amaçlarıyla
Air Europa Holding S.L.U.’dan (“Air Europa”) azınlık payı alınmasına yönelik bağlayıcı teklifimiz şirket tarafından kabul edilmiş; taraflar arasında yatırım anlaşması imzalanmış ve ilgili düzenleyici kurumlar nezdinde gerekli izinlerin alınması aşamasına geçilmişti.
Gelinen noktada, ilgili işleme İspanya Devleti tarafından Doğrudan Yabancı Yatırım onayı (Foreign Direct Investment, “FDI”) verilmiş olup, ortaklık süreci ile alakalı diğer başvuru süreçleri devam etmektedir.
İlgili işlemin 2026 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Daha önceden belirtildiği üzere ilgili işlem 300 milyon Euro tutarında bir yatırımı içermektedir. Kapanış aşamasındaki teknik ve finansal düzeltmelere bağlı olarak devralınacak azınlık pay oranının %25 ila %27 aralığında olması beklenmektedir.
Konuyla ilgili olarak yatırımcılarımızın yatırım kararlarını etkileyebilecek yeni bir gelişme olması durumunda gerekli bilgilendirmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”
BENZER HABERLER