logo

İRAN’A FIRST CLASS PARA TRANSFERİ !

Batılı diplomatik kaynaklara göre,  ekonomik ambargoyu delmek amacıyla, Türkiye ve Dubai üzerinden İran’a uçakla 1 milyar dolar kaçırıldı. Transferi first veya business class yolcuların gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Nükleer programına karşı uygulanan ambargo çerçevesinde, uluslararası bankacılık sisteminden çıkarılan İran ekonomik dar boğaza düştü. İran Merkez Bankası’nın, yasal olmayan para transferi ile sıcak para sıkıntısını aşmada önemli rol oynadığı iddia edildi.

dolar_2

KURYELER FİRST VEYA BUSINESS UÇUYOR

Reuters’a konuşan batılı kaynaklar, para transferinin Dubai ve Türkiye’den İran’a yapılan uçuşları kullanan kuryeler aracılığıyla bavulla yapıldığını ifade etti.

Uçakta first veya business yolcular aracılığıyla gerçekleşen yasa dışı para transferlerinin, bazen de Türkiye-İran ve Türkiye-Irak sınırında yapıldığı iddia edildi.

PETROL VEYA DİHRAM İLE ÖDEME YAPILIYOR

Para transferinin karşılığında kullanılan paravan firmalara ise transfer tamamlandıktan sonra pertol veya dihram ile ödeme yapıldığı belirtildi.

Paranın İran’a sokulmadan önce Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak’taki aracılarda bekletildiği öne sürüldü. Konuyla ilgili, Türk hükümetinden herhangi bir açıklama gelmedi. İran Merkez Bankası ve Birleşik Arap Emirlikleri de para transferi hakkındaki soruları yanıtsız bıraktı.

 

Kaynak: Hürriyet

 

.

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

10+6 = ?