logo

UÇAKTA KORKUNÇ TÜRBÜLANS: 25 YARALI!

ucak_turbulans

Uçak havada şiddetli türbülansa yakalandı. Bazı yolcular koltuklarından fırlayıp kafalarını kabinin tavanına çarptı. Yolculara korkulu anlar yaşatan olayda, 25 kişi yaralandı. 

air-canada-Boeing-777-300ER

Air Canada’ya ait Şanghay Pudong Havaalanı’ndan kalkan ve yerel saatle 18.45’te Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı’na inmesi planlanan AC88 sefer sayılı yolcu uçağı, şiddetli türbülansa yakalandı. Uzun süre türbülanstan çıkamayan B777-300ER tipi uçak, Kanada’nın Calgary Havaalanı’na acil iniş yaptı.

yarali_yolcu_1

Havayolu şirketi yaralananların sayısını 25 olarak açıklarken, yaralanmaların boyun ve belden darbe aldıklarını bildirildi. Durumu ciddi olan 21 yolcu ise Calgary kentindeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Kanada Ulaştırma Güvenlik Kurumu konuyla ilgili inceleme yapmak üzere iki müfettişini görevlendirdi. Kurumdan yapılan açıklamada, “Air Canada’dan uçağın kara kutusu incelenmek üzere talep edilecek ve uçuş ekibiyle de bir görüşmenin planlanacak” denildi.

yarali_yolcu

Uçaktaki bir yolcu, yaşanan türbülans anlarını “Bu bir cehennem uçuşuydu” diye nitelerken, başka bir yolcu da “yanındaki kişinin bir anda havada uçtuğunu gördüğünü” söyledi.

 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

8+4 = ?