logo

KOTİL’DEN İSTANBUL’U UÇURACAK PROJE!

kotil_thy_ucagi

Türk Hava Yolları THY Genel Müdürü Temel Kotil, 2018 ve 2030 perspektifinde 200 tayyare daha alarak kapasitelerini 503’e çıkaracaklarını söyledi.

Avrupa’nın en çok koltuk uçuran havayolu şirketi Türk Hava Yolları THY yeni projesi ile çok konuşulacak. Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, Türk Hava Yolları THY Genel Müdürü Temel Kotil ile Türk Hava Yolları THY’nin deli projelerini konuştu.

İşte Kotil’in anlattıklarından önemli bölümler:

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

Şimdi 2018’de dünyanın en büyük havalimanı İstanbul’da devreye giriyor. Burada çok mühim bir unsur mevcut. O da Çin faktörüdür.

-Çin geçenlerde Airbus 330’un Çin’de üretim hattını aldı. Bu şu demek: Önümüzdeki dönemde Çin hariç hat uçuşlara açılıyor. Bugüne kadar uçuşlarının yüzde 80’i dahil hatlarda olan Çin’in uluslararası sahaya çıkması muazzam bir tesir yaratacak. Avrupa uçuşları için en kârlı yol, İstanbul aktarmalı olacaktır. Bu da Asya yolcu kapasitesinin Çin’le İstanbul’a yönelmesi demektir. Bizim Avrupa‘ya yaptığımız yatırım dünyanın en büyük havalimanı İstanbul, Çin’in devreye girmesiyle uçacaktır…

200 UÇAK DAHA ALIYORUZ

Temel Kotil, “2018 ve 2030 perspektifinde THY’nin 200 uçak daha alarak filodaki uçak sayımızı 503’e çıkaracağız” diyor… Ve devam ediyor: “Eğer 500 uçağımızı da İstanbul’daki yeni havalimanına toplarsak, bu dünyanın en büyük operasyonu olur. Havaalanı büyüdükçe Türk Hava Yolları da yolcunun istediği saatlerde uçabilme özgürlüğüne kavuşacak. Bu da rakiplerimize karşı çok büyük bir avantajdır. Türkiye’nin üzerine kara bulutlar serpilmeye çalışıldığı bugünlerde bizi ekonomik olarak güçlendirecek, dip diri ayakta tutacaktır.”

 

Kaynak:Hürriyet

Share
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?