logo

HAVAYOLUNDAN HAKKINI SÖKE SÖKE ALDI

berna_bayik_valiz

Berna Bayık, bir havayolu seyahati sırasında kaybolan valizi ve içindeki eşyalarının bedelinin karşılanması için açtığı davayı kazanarak, yılın bilinçli tüketicisi seçildi. 

3 isim uğradıkları zararın peşini bırakmadı, verdikleri hukuk mücadelisinin ardından yılın bilinçli tüketicisi seçildi.
Berna Bayık, Süleyman Nadir Akkoyun ve Furkan Dönmez, üçü de satın aldıkları hizmet veya ürün nedeniyle uğradıkları zararın peşini bırakmadı.

Verdikleri hukuk mücadelesinin ardından hakkını alan bu 3 isim, yılın bilinçli tüketicisi seçildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Geleneksel Tüketici Ödülleri kapsamında belirlediği yılın bilinçli tüketicilerinin öyküleri şöyle:

VALİZ MÜCADELESİ: tüketici hakem heyetine gitti. Hakem heyetinin lehine karar vermesine karşın havayolu şirketi karara itiraz etti. Bayık olayın peşini bırakmadı, tüketici mahkemesi de bu itirazı reddederek kararı onadı. Bunun üzerine Berna Bayık, valizi ve içindeki eşyaların bedelini aldı.

PARALI OYUNU İPTAL ETTİRDİ: Süleyman Nadir Akkoyun, internet hattı üzerinden talebi dışında yapılan ücretli oyun üyeliği için hukuk mücadelesi yürüttü. Oyun bedeli, 12 taksit halinde faturasına yansıtılırken, tüketici hakem heyetine başvurdu ve başvurusu haklı bulundu. Akkoyun, faturasına yansıtılan tutarı yasal faiziyle geri aldı. Kalan taksitler de iptal edildi.

TELEFON BEDELİNİ GERİ ALDI: Furkan Dönmez ise satın aldığı cep telefonu için cep kaskosu adı altında sigorta hizmeti satın aldı. Cep telefonu kırılınca sigortası aktifleştirilmedi. Bunun üzerine satıcı aleyhine tüketici hakem heyetine başvurdu. Yürüttüğü mücadele sonunda telefon bedelini geri aldı.

 

Deniz Çiçek/Habertürk

Share
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?