logo

MURAT ERSOY’DAN 2 BİN YENİ SEFER MÜJDESİ

murat_ersoy_ets

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy “Türkiye-İran arasında tarifeli seferler haricinde 2 bin charter uçuşu için onay aldık. Böylece 1 milyon İranlı turist bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin İran’a turizm yatırımı çıkarması meyvelerini verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile birlikte İran’a giden Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, önemli kazanımların elde edildiğini söyledi.

İran’ın turizm yatırımcısına ihtiyacı olduğu ve 10 otel açılmasını istediğini aktaran Ersoy “Görüşmelerde ikinci bir talepleri tek taraflı turist hareketinin Türkiye’den de İran’a turist gitmesine yönelik oldu. Türkiye olarak bizler de uçakların engellenmemesi gerektiğini söyledik. Ekim sonuna kadar 2 bin charter uçuşuna onay verildi. İlk defa kağıda döküldü. Tarifeli dışında 2 bin tane de oradan gelecek. Bu karşılıklı olarak mayıs-ekim döneminde 4 bin uçuş anlamına gelir. Tarifeli ile birlikte 6 ayda 1 milyon İranlı turistin gelmesini bekliyoruz” dedi.

Türkiye ile İran arasındaki yeni turizm hamlesine yönelik bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulunan Ersoy, İran’ın hizmet sektöründe geride olduğuna dikkat çekerek “Eğitim eksikliği de var. Sıfırdan bunu kurmaları uzun süreç alacaktır. Çok otel ihtiyaçları var” ifadelerini kullandı.

Ersoy konuşmasını “40 yıldır ambargoda onları yalnız bırakmadık. Ticaretin risklerini de üstlendik. Avrupa ve ABD sırtını döndü. Ama ambargo kalkınca hemen geldiler. ABD ve AB’li malını satmaya geliyor. Son görüşmelerde olumlu adımlar atıldı. Yazılı metinlere döküldü. Burada daha olumlu turizm olacağını düşünüyorum” sözleriyle noktaladı.

 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?