logo

ERCAN’DA HEDEF YILDA 10 MİLYON YOLCU

ercan_12

Ercan Havalimanı’nı işleten T&T Airport’un genel müdürü Serhat Özçelik, “Projedeki hedefimiz yılda 10 milyon yolcu” dedi.

Ercan Havalimanı’nı işleten T&T Airport’un Genel Müdürü Serhat Özçelik, profesyonel bir ekiple kısa sürede büyük bir başarı yakaladıklarına dikkat çekerek, “Ercan Havalimanı’nın yılda 2 milyon 140 bin yolcu kapasitesiyle devraldık, 2016’yı yaklaşık 4 milyon yolcuyla kapatacağız, yeni Ercan projesi tamamlandığında ise, hedefimiz yılda 10 milyon yolcu” dedi.

Mevcut Ercan Havalimanında hızlı bir şekilde yeni düzenlemeler yaptıklarını belirten Özçelik, sadece havalimanı işletmeciliği yapmadıklarına dikkat çekerek, KKTC turizmine katkı sağlamak için tüm imkânlarını seferber ettiklerini ve geçtiğimiz günlerde KKTC Turizm Bakanı ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye giderek, turist sayısını artırmak için çalıştıklarını anlattı.

ÖNCELİK YOLCU MEMNUNİYETİ

Ercan Havalimanı işletmesinde önceliklerinin yolcu rahatlığı, yolcu güvenliği ve emniyet olduğunu belirten Özçelik, şöyle konuştu: “İngilizce’de, ‘Safety and security’ önemli bir kavram. Yani, fiziki güvenliği polis sağlıyor, ancak havalimanı işletmecisi olarak, pist, apron ve tesisin her noktasındaki emniyeti biz sağlıyoruz. Buraya gelen her yolcunun güvenliği bizden sorulur. Büyük bir sorumluluk ve hata affetmeyen bir konu. Hizmet kalitemizde 3 aşamalı bir plan yaptık. Yolcuların ya da misafirlerimiz demek daha doğru olur, rahatlığını sağlamak için, sözleşmemizde olmamasına rağmen, mevcut tesisin fiziki altyapısını hızlı bir şekilde düzelttik. 2’nci aşamada yolcu rahatlığına yönelik eksikliklerimizi gözden geçirdik ve hataları giderdik. Projemizde olmamasına rağmen mevcut apronda 3 uçağın park edebileceği bir alana yatırım yapıyoruz. Üzerinde yoğunlaştığımız son aşama ise, yeni Ercan yani, yeni pist, apron ve terminal binasının inşası.”

EKONOMİYE 1.5 MİLYAR EURO KATKI

2015’de kurumlar vergisinde rekortmen olduk ancak ekonomiye katkımız sadece vergiler ile sınırlı değil. Ülke istihdamına katkı yapıyoruz, personelimizin yüzde 90’ı KKTC vatandaşı, ihtiyacımız olan tüm alımları da Kıbrıslı şirketler üzerinden gerçekleştiriyoruz. İşletmemize ‘özel sektör’ dernek yanlış, özel sektör kamu ortaklığı demek daha doğru. 2017’de ciromuzun yüzde 47.8’ini devletle paylaşacağız. İlk yatırım ödemesi, inşaat maliyeti ve süresi içinde toplam ciro paylaşımı dikkate alındığında Ercan projesi toplamda 1.5 milyar Euro’yu buluyor. Ayrıca, personele ve insana da yatırım yapıyoruz. Personelimize sürekli uluslararası standartlarla havacılık eğitimi veriyoruz. Yani CV’sinde ‘Ercan’ yazan herhangi bir Kıbrıslı çalışanımız, dünyanın her yerinde rahatlıkla iş bulabilecek.”

Kaynak: Hürriyet

Share
#

SENDE YORUM YAZ

7+9 = ?