logo

KUVEYTLİ BAKANDAN LİMAK’A DESTEK SÖZÜ

Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı, 4.5 milyar dolarlık yeni havalimanı projesinde karşılaşılacak bürokratik engellerin hızlı çözümü için “Ne gerekiyorsa yapacağız” sözü verdi. Körfez ülkelerinde iş yapan Türk şirketlerinin karşılaştığı en büyük zorluk olan işlerin ağır yürümesi sorunundan Limak da endişe ediyor. Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olan Kuveyt yeni havalimanı projesinin inşaatına devam eden şirket, süreç içinde karşısına çıkacak engellerin hızlı çözümü için Kuveytli bakandan destek istedi.
İşi hızla bitirmek için kamu desteği şart
DEİK tarafından Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Halid Nasır Abdullah er-Rudan ve DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın katılımıyla “Ülkelerarası Potansiyel İşbirliği Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Kuveyt Havalimanı inşaatı süresini 6 yıldan 4 yıla indirdiklerini hatırlayarak, “Ancak bu noktada devletten önümüzü açmalarını bekliyoruz. Bu iş tek taraflı olmaz. Önümüze çıkacak sorunlar için bakandan destek istiyoruz” dedi.
“Karmaşıklık olabiliyor”
Özdemir’in ardından söz alan Kuveytli Bakan er-Rudan, Limak’a istediği kolaylığın sağlanacağını belirterek, “Havalimanı projesinde 6 bakanlık bir arada çalışıyor. Bu bir miktar karmaşıklık yaratıyor. Ancak Kuveyt Havalimanı projesi bizim gözbebeğimiz. İşlerin sağlıklı yürümesi için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

5+6 = ?