Son Dakika
Avrupa dev uçak üretici Airbus, Kanadalı üretici Bombardier’in C serisi uçakları projesini satıl aldıktan sonra yeni uçakları A220-300 uçağının tanıtımı gerçekleştirdi.
Airbus yeni ailesi olan A220 için AirBaltic filosundaki A220-300 tipi uçağını dünya turu kapsamında İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’na inen uçak apronda basın mensuplarına tanıtıldı.
Uçağın, İstanbul’a ilk kez gelişi nedeniyle Dış Hatlar Gidiş Terminali Ali Sürmen Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına katılan Airbus Kabinden Sorumlu Pazarlama Direktörü Christine De Gagne, bu yılın temmuz ayında hizmete sunulan “A220” serisiyle ilgili bilgilendirmede bulundu.
Kanada’da Bombardier tarafından C series adı ile geliştirilen A220 özgün tasarımı ile 100-150 koltuk pazarına özel geliştirilen tek uçak olma özeliğini taşıyor.
Önümüzdeki 20 yıl içerisinde bu pazarda en az 7 bin uçağa ihtiyaç duyulacağı öngörülüyor.
A220, yakıt verimliliğinde yüzde 20 tasarruf sağlayan motorları, gelişmiş malzemeleri, son nesil teknolojileri ve en gelişmiş aerodinamiği bir araya getiriyor.
220 bugüne kadar 19 müşteriden 402 şipariş aldı. Swısss, airBalttic, Korean Air ve Delta Airlines olmak üzere 4 kullanıcıya 47 adet teslim edildi. 355 adet uçak müşterilere teslim edilmeyi bekliyor.
BENZER HABERLER