logo

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA UÇUŞLARA YAĞIŞ ENGELİ!

İstanbul’da etkisini gösteren şiddetli yağış, Atatürk Havalimanı’ndaki uçuşları da olumsuz yönde etkiledi. Yağışın etkisiyle iniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşanırken bazı uçaklar pisti pas geçti.

   Meteorolojinin tahminleri doğrultusunda İstanbul’da öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur, Atatürk Havalimanı’ndaki uçuş trafiğini olumsuz yönde etkiledi. Havalimanına iniş yapmak üzere alçalan çok sayıda uçak kötü hava koşullarının beraberinde getirdiği gecikmeler nedeniyle İstanbul hava sahasında zaman zaman yoğunluk oluşturdu.

Kısa süreli gecikmeler yaşanıyor

   CB olarak adlandırılan elektrik yüklü yağmur bulutlarının İstanbul hava sahasını kaplamasıyla birlikte gelen şiddetli yağmur, Atatürk Havalimanı’na inmek için alçalan uçakları da etkiliyor. Yağmurun şiddetli olduğu dakikalarda uçuşlarda kısa süreli gecikmeler yaşandı.

Bazı uçaklar pisti pas geçti

   Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçaklar da pisti pas geçmek zorunda kaldı. İlk denemelerinde iniş gerçekleştiremeyen uçaklar yeniden iniş sırasına girerek ikinci denemesinde sorunsuz iniş gerçekleştirdi. Öte yandan şiddetli yağış, apronda çalışan görevlilere de zor anlar yaşattı. Uçaklara yükleme yapan apron görevlilerin yağmurluklarını giyerek önlem almaya çalıştığı görüldü.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

7+5 = ?