Son Dakika


Fransa’da Hava Trafik Kontrolörleri Grevi İptal Edildi
Fransa’da hava trafik kontrolörlerinin sendikası SNCTA, 7 Ekim sabahından 10 Ekim gecesine kadar planlanan üç günlük grevini son anda iptal etti.
Fransa’da hava trafik kontrolörlerinin sendikası SNCTA, 7 Ekim sabahından 10 Ekim gecesine kadar planlanan üç günlük grevini son anda iptal etti. Bu karar, Avrupa genelinde yüz binlerce yolcuyu etkileyebilecek büyük bir krizi önledi. Sendika, Başbakan Sébastien Lecornu’nun 2026 bütçe yasası için parlamento oylamalarını atlayacak Anayasa’nın 49.3. maddesini kullanmama kararını gerekçe göstererek grevi askıya aldı.
Temmuz 2025’teki benzer bir grevde, yaklaşık 3.000 uçuş iptal edilmiş ve 1 milyondan fazla yolcu etkilenmişti. Eurocontrol verilerine göre, Temmuz grevi sektörde 100 milyon Euro’dan fazla kayba yol açmıştı.
BENZER HABERLER