Son Dakika


Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Narkokim ekiplerinin İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen üç ayrı operasyonda kilolarca kokain yakalandı. Operasyonda 14 kişi gözaltına alınırken 6 kişi tutuklandı.
İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında, İstihbarat Bilgi Sistemi ve Varış Öncesi Yolcu Bildirim Sistemi üzerinden havayoluyla seyahat eden yolculara ilişkin risk analizi çalışması yapıldı. Gerçekleştirilen ilk operasyonda,Ouagadougou (Burkina Faso) – İstanbul’a gelecek olan uçakla seyahat eden Sierra Leone uyruklu bir şahıs şüpheli olarak değerlendirilip takibe alındı. Uçağın yanaşacağı körükte önlem alan ekipler uçak kapısında yapılan pasaport kontrolünde, şüpheli şahsı tespit etti. Şahsın beraberinde bulunan çantalar ile uçak altına verilen bagajlarının narkotik dedektör köpekleri ile kontrolü esnasında, köpeklerin valizlere tepki vermesi üzerine, valizler x-ray taramasından geçirildi ve şüpheli yoğunluk tespit edildi. Yapılan aramalarda şahsın valizinde yapılan aramada 10 paket içerisinde 23 bin 410 kilogram kokain ele geçirildi. Operasyonu derinleştiren Gümrük Muhafaza ekipleri söz konusu yolcuyu havalimanı dışında karşılayacak başka bir şahsı da tespit etti. Şüpheli şahsın evinde yapılan aramada ise 25 paket içerisinde 28 , 287 kilogram kokain olmak üzere toplamda 51 , 697 kilogram kokain yakalandı.
YURT DIŞINA GÖNDERİLEN KARGO RİSKLİ DEĞERLENDİRİLDİ
Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen ikinci operasyonda, İstanbul’dan Avustralya’ya gönderilmek istenen bir kargo riskli olarak değerlendirildi. Yapılan detaylı incelemede silindir şeklinde makine parçasının içerisine gizlenmiş halde 3, 472 kilogram kokain ele geçirildi. Son operasyonda ise Brezilya’dan İstanbul’a gelen uçakta seyahat eden yabancı uyruklu bir şahsı takibe aldı. Şüpheli şahsın üst aramasında her iki bacağında bantlarla sarılmış halde şeffaf poşetler içinde 3, 128 kilogram kokain yakalandı. Ekiplerce gerçekleştirilen üç operasyonda 14 kişi göz altına alınırken, 6 kişi de tutuklandı.
BENZER HABERLER