logo

”MİNİ ADA”İSTANBUL HAVALİMANI’NDA GÖREV YAPACAK!

Konya Türkiye’nin ilk yerli robot üretim merkezi oluyor. Birçoğumuzun ekranlarda hayranlıkla izlediği Asimo, Boston Dynamics, Pepper, Fedor gibi robotları ‘yerli’ olarak geliştirip üretmeye başlayan ise Dr. Özgür Akın isimli bir girişimci. 4 farklı kategoride robot üreten ve 82 bin TL’den başlayan fiyatlara satan Özgür Akın’ın ilk müşterilerinden biri İstanbul Havalimanı oluyor. 

ASIMO, Boston Dynamics, Pepper, Fedor ve çok daha fazlası… Bu şirketler, birçoğumuzun internet ve televizyonlarda hayranlıkla izlediği robotları geliştiriyor.

Adını Akınsoft ile duyuran son 9 yıldan beri robot geliştirmek için yola çıkan Dr. Özgür Akın, geçen yıl Konya’da açtığı üretim tesisiyle robot işine iyice eğilmeye başladı. İstanbul Havalimanı’nda yolculara yol göstermesi için geliştirilen modellerden arazi için geliştirilen dört ayaklı robotlara kadar farklı robotlar bu fabrikadan çıkıyor. Robotların hareket motorları ve kontrol kartları gibi üniteleri de yine Konya’da geliştiriliyor.

HAVALİMANINA ALINDI

4 farklı kategoride robot geliştirdiklerini ifade eden Özgür Akın, “ Son olarak Mini Ada modelimizi çıkardık. Mini Ada modelimizin önünde bir ekran var. Karşısına geçenlerle sohbet edebiliyor. Çok yakında İstanbul Havalimanı’ndaki yolculara yol göstermeye başlayacak” dedi.

(Hürriyet.com.tr)

 

Share