logo

UÇUŞLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AŞI GELİŞMESİ

Avustralya havayolu şirketi Qantas, COVID-19 aşısının gelecekteki uçuşlarda uluslararası yolcular için bir zorunluluk haline getirileceğini açıkladı.

Avustralya havayolu şirketi Qantas Üst Yöneticisi Alan Joyce, Australia’s Nine Network televizyonuna yaptığı açıklamada, şirketin, COVID-19 salgını nedeniyle uluslararası yolcular için koşullarını değiştirmeyi planladığını söyledi. Joyce, “İnsanlardan uçağa binmeden önce aşı yaptırmalarını isteyeceğiz. Ülkeye gelen ve ülkeden ayrılan uluslararası yolcular için bunun bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

“Tarihinin en kötü ticari koşullarıyla karşı karşıya”

Qantas’ın 100 yıllık tarihinde en kötü ticari koşullarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Alan Joyce, aşı zorunluluğunun diğer havayolu şirketlerindeki meslektaşlarıyla ortak konuları haline geleceği kanaatinde olduğunu da söyledi.

Qantas, uluslararası seyahatler için aşı zorunluluğunu gündeme getiren ilk havayolu şirketi oldu. Ancak diğer şirketlerin de aynı yolu izleyebileceği belirtiliyor.

Joyce başka havayolu şirketlerinde de aynı görüşte olduğunu söyledi.

Air Asia Sözcüsü CNN’e yolcular için aşı zorunluluğunu değerlendireceklerini açıkladı.

Yeni Zelanda Havayolları Air New Zealand’dan yapılan açıklamada da “Sınırların ne zaman ve nasıl açılacağına hükümetler karar verecek ve yetkili makamlarla iş birliği yapacağız” denildi.

IATA: DİJİTAL SAĞLIK KARNESİ SINIRLARIN AÇILMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bu arada Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), aşı bilgilerini içeren dijital bir sağlık karnesinin sınırların açılmasında büyük önem taşıdığını duyurdu.

Kuruluş, karneyle ilgili çalışmaların son aşamasına geldiğini ve bu yılın sonunda pilot uygulamaya başlanacağını açıkladı.

IATA, buna bağlı olarak 2021 ilk çeyreğinde uygulamaya geçileceğini belirtti. IATA Genel Müdürü ve CEO’su Alexandre de Juniac şunları söyledi:

“Sınırlarda çifte kilit var. Uluslararası seferlerde yolcuların karantina önlemlerine gerek duyulmadan seyahat edebilmesini sağlayacak ilk anahtar koronavirüs testi. İkinci anahtar ise sınır denetim mevzuatlarına uygun olarak yolcuların test verilerini doğrulayacak ve bunların güvenli bir şekilde paylaşılmasını sağlayacak küresel bir veri altyapısı kurmak” dedi.

 

Share