logo

ROMEN SUÇ MAKİNESİ HAVALİMANI’NDA YAKALANDI

Dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik  gibi suçlardan aranan ve hakkında 8 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mahir Acımış  İstanbul Havalimanı’nda polis ekiplerinin dikkati sayesinde yakalandı.

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü  polis ekipleri, havalimanı ve çevresinde denetimlerini gerçekleştirdiği esnada  23 Ocak Pazartesi günü  saat  15.00 sıralarında  durumundan şüphelendiği bir şahsı durdurdu. Durdurulan Mair Acımescu isimli şahıs kontroller esnasında ekiplere iki adet Romanya Sürücü belgesi ve Romanya pasaportu ibraz etti. Ekipler şahsın ibraz ettiği belgelerin sahte olabileceğinden şüphelenerek  şahsı parmak izi testine götürdü. Şahıstan alınan parmak izi bilgilerinde Mahir Acımış isimli şahıs olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler Acımış’a yapılan GBT-UYAP sorgulamasına aldı. Acımış’a yapılan sorgulamada; Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç  olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık,tefecilik,  başkasına ait banka hesaplarıyla ilişkilendirilerek sahte banka veya kredi kartı üretme, ve sarma gibi çok sayıda suçtan kaydı olduğu öğrenildi. Şahıs 8 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespiti yapılarak çılarıldığı mahkemece tutuklanarak marmara cezaevine teslim edildi.

‘Havalimanına Adana’dan gelen annesini son kez görüşmek için gelmiş’

Polis ekiplerinin dikkati sayesinde  yakayı eleveren Mahir Acımış  polis ekiplerine verdiği ifadesinde, Romanya’ya kaçmadan önce annesini son kez görmek için Adana’dan çağırdığını da söylerken annesini karşılamak için İstanbul Havalimanı’na geldiğini söyledi. Acımış,  üzerinden çıkan sahte pasaport ve kimliklerin Romanya’ya kaçmak için Türkiye’den aldığını da  itiraf etti.

Share