logo

SOLAR IMPULSE 2 ARIZONA’YA İNDİ

solar_impulse_arizona_

Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse uçağı, dünya turunun bir ayağını daha tamamlayarak ABD’nin Arizona eyaletinin Phoenix kentine ulaştı.

Kaliforniya Mountain View’den kalkan pilot Andre Borschberg komutasındaki uçak bu yolculukla, 1113 kilometreyi 16 saatte uçmuş oldu.

Sıfır yakıtla çalışan Solar Impulse’ın bundan önceki uçuşu geçtiğimiz hafta Hawaii-Kaliforniya arasındaydı.

solar_impulse2_arizona

Bu uçakla dünyayı dolaşmayı hedefleyen pilotlar Andre Borschberg ve Bertrand Piccard, Atlas Okyanusu üzerindeki uçuşlarını başlatmak üzere Haziran ayı başında New York’a ulaşmayı planlıyor.

Dünya turunu geçtiğimiz sene Abu Dabi’den başlatan ekip bundan önce Umman, Hindistan, Myanmar, Çin, Japonya ve Hawaii’den geçti.

Japonya ile Hawaii arasındaki 8924 kilometreyi beş gün beş gecede geçen ekip, tek kişilik bir uçakla hiç durmadan yapılan en uzun uçuş süresi rekorunu kırdı.

 

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

3+5 = ?