Son Dakika
Türk Hava Yolları Uçuş Akademesi’nin ilk kadın pilotu Ezgi Tosunoğlu Koca (41) yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.
Türk Hava Yolları Uçuş Akademesi’nin ilk kadın öğrencisi ve Akademi mezunu ilk kadın sorumlu Airbus A320 Kaptan Pilotu olan 41 yaşındaki Ezgi Tosunoğlu Koca uzun süredir amansız bir hastalıkla mücadele ediyordu.
Ezgi Tosunoğlu Koca’nın vefatı THY ailesi ve havacılık camiasında derin üzüntü yarattı.
THY Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Bolat yaptığı paylaşımda ”Başımız sağolsun. TAFA’nın ilk kadın öğrencisi (33. Filo, 2011 mezunu) ve THY’nin Akademi mezunu ilk kadın sorumlu kaptan pilotu (A320) Ezgi Tosunoğlu Koca kardeşimiz uzun süredir gördüğü kanser tedavisinden maalesef kurtulamayarak bugün Hakkın rahmetine kavuştu. Kendisi, çok çalışkan, çok mütevazı biri olarak biliniyordu. Cenab-ı Allah’tan kendisine rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekanı Cennet olsun.” ifadelerini kullandı.
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) tarafından yapılan açıklamada da ”Değerli üyemiz Kaptan Pilot Ezgi Tosun Kocaoğlu vefat etmiştir. Cenazenin bugün Cuma namazına müteakip Esenyurt İhsan Murat Bilgiç Cami’nde kılınacak namazın ardından defnedilecek. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine ve havacılık camiasına başsağlığı dileriz” denildi.
Apron24 olarak Kaptan Pilot Ezgi Tosun Kocaoğlu’nun ailesine ve THY başta olmak üzere havacılık camiasına başsağlığı dileriz.
BENZER HABERLER