Son Dakika
Raf ömrü sorunu yaşayan ihracat ürünlerinin daha kısa ve ekonomik şartlarda dünya metropollerine ulaştırılması için çaba gösteren Egeli ihracatçılar THY’den kargo desteği istiyor.
Ege’nin taze ürünleri THY ile metropollere hızla ulaşacak.
Raf ömrü sorunu yaşayan ihracat ürünlerinin daha kısa ve ekonomik şartlarda dünya metropollerine ulaştırılması için çaba gösteren Egeli ihracatçılar THY’den kargo desteği istiyor. Geçtiğimiz hafta THY yetkilileri ile bir araya gelen ve umutlanan sektör temsilcileri tonaj ve destinasyon belirleyecek.
Yaş sebze-meyve başta olmak üzere, raf ömrü sorunu yaşayan ihracat ürünlerinin daha kısa ve ekonomik şartlarda dünya metropollerine ulaştırılması için çaba gösteren ihracatçılar, 13 Nisan 2016 tarihinde İstanbul’da THY Kargo ile yaptıkları çalıştaydan umutlu ayrıldı.
İhracatçılar, THY yöneticilerine, hangi lokasyonlarda ne miktarda yük bulunabileceği ile ilgili ön talepleri gösterirken, taraflar ikinci bir toplantıda biraraya gelme kararı alarak, çalışmaların sürmesi konusunda fikir birliğine vardı.
Egeli ihracatçılar THY ile görüştü
THY Kargo’nun İstanbul’daki binasında gerçekleşen çalıştaya Ege Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Ünal, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yaş Meyve Sebze Sektör Başkanı Melisa Tokgöz Mutlu, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, ihracatçı birliklerinin sekreteryaları ve THY Kargo yöneticilerinin de yer aldığı 30 kişi katıldı.
THY Kargo kapasitesini arttırıyor
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, THY’nin kargo kapasitesini arttırmak için iki önemli adım attığını, yolcu uçağı olarak sipariş ettiği Boing uçağının ikisini kargo uçağı olarak düzenlenmesini istediğini belirterek, “Bu uçakların koltuklarını döşetmeyecek. Böylece 102’şer tondan 2 uçakta 204 ton ilave kapasiteyi kargoya kazandırmış olacak” dedi.
BENZER HABERLER