logo

TÜRK HAVACILIĞI ABD FİRMALARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Amerikan Türk Konseyi, havacılık sektöründe önde gelen 12 ABD’li firmayı 5 Şubat tarihinde Türkiye’ye geldi. 

Amerikan Türk Konseyi, havacılık sektöründe önde gelen 12 ABD’li firmayı 5 Şubat tarihinde Türkiye’ye getirmişti. Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan firmalar, dün akşam İstanbul’da yemekte bir araya geldi. ATBDC Başkanı Uğur Terzioğlu, yapılan temaslar hakkında bilgiler verdi.

Uğur Terzioğlu, “Gelen 12 tane ABD’li şirket içerisinde helikopter yapımcısı, uçak yapımcısı ve tank yapımcısı bulunuyor. Yaptıkları temaslardan ve konuşmalardan dolayı çok memnunlar”dedi.

“Türkiye’de doğru dürüst pilot mektebi ve pilot hastanesi yok”

Türkiye’nin havacılık çalışmalarında gelinen durumu değerlendiren Terzioğlu, “Türkiye’de havacılık ve uzaya doğru gidişte eğitim noksanlığı var. Türkiye’de doğru dürüst pilot mektebi ve pilot hastanesi yok. Pilot hastalandığı zaman apandisten hastalanmıyor, uçmaktan dolayı bir hastalığı oluyor. Bu konuyla ilgili Atlanta’da güzel bir klinik var, pilotların hastalığına bakıyor. Yatırımcıların bu yönelik çalışmaları olması lazım. Alaçatı’da bir meydan yapılıyor. Hem sivil havacılıkta uçakların inip kalkması için meydan hem pilotların eğitimi için okul hem de pilotların hastalığı ile ilgili klinik yapılacak. Alaçatı’da güzel bir meydan olacak. Bunu da bizim yönetimimizdeki bir arkadaşımız yapıyor” diye konuştu.

 

Share