Son Dakika
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Türkiye’deki mevcut 55 havalimanına 10 tane daha ekleyerek havalimanı sayısını çok yakın zamanda 65’e çıkaracağını duyurdu.
Yeni yapılacak havalimanlarının en ilgi çekeni ise denize dolgu yöntemiyle yapılacak Rize’deki havalimanı olacak.
Türkiye’de ikinci, dünyada ise üçüncü denize dolgu yöntemiyle yapılacak Rize Havaliman ihalesi için 11 firma teklif verdi.
Rize merkeze 34, Trabzon’a ise 105, Artvin sınırına da 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine inşa edilecek havalimanına, 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist yapılacak.
Havalimanına 265 metre uzunluğunda 24 metre genişliğinde taksi yolu denilen uçakların piste bağlantı yolu inşa edilecek.
YILDA 2 MİLYON YOLCU
Limana uçakların rahatlıkla park edebilecekleri, 300 metre uzunluğunda, 120 metre genişliğinde bir apronu olacak. Havalimanı, terminal binası ve diğer üst yapı tesisleriyle yılda 2 milyon yolcuya hizmet verecek.
HAVALİMANI YAPILACAK İLLER
Yapılması planlanan diğer havalimanları ise İstanbul yeni Havalimanı, Çukurova Havalimanı, İzmir Çeşme Alaçatı Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Batı Antalya Havalimanı, Tokat Havalimanı, Karaman Havalimanı, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı olarak açıklandı.
APRON24.COM
BENZER HABERLER