logo

UNİFREE, BOSPHORUS ZONE İLE İSTANBUL RUHUNU YANSITIYOR

İstanbul Havalimanı’nın gümrüksüz alışveriş alanını işleten Unifree, ‘Bosphorus Zone’ ile Türkiye seyahat perakendesini dünyaya açıyor.

Unifree, İstanbul Havalimanı’ndaki tüm duty free mağazalarının yanı sıra 54 markaya ve 71 mağazaya ev sahipliği yapan gümrüksüz alışveriş alanı ‘Bosphorus Zone’ ile Türkiye seyahat perakendesini İstanbul Havalimanı’ndan dünyaya açıyor. Dünyada yeni bir iş modeli geliştirerek İstanbul Havalimanı’nda hizmet vermeye başlayan Unifree, duty free mağazaları haricindeki Bosphorus Zone ile global ve Türk markalara ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Havalimanı’nın tüm duty free alanlarının 25 yıllığına işletmesini üstlenen Unifree, yeni havalimanının tüm dünyadan yolcuların buluşma noktası olacağı dev bir alışveriş merkezine dönüşmesi için faaliyetlerini sürdürüyor.

Bosphorus Zone, İstanbul ruhunu dünyaya yaşatıyor

Mimarisi İstanbul Boğazı’ndan ilham alınarak tasarlanan gümrüksüz alışveriş alanı Bosphorus Zone’da global ve Türk olmak üzere toplamda 54 marka 71 mağazası ile yer alıyor. Moda, kozmetik, teknoloji, aksesuar, hediyelik eşya ve yerli ürünler gibi birçok kategoriden her bütçe ve her profilden yolcuya hitap eden mağazalar, İstanbul Havalimanı’nın gösterişli konseptini ve İstanbul ruhunu dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerine yaşatıyor.

Bosphorus Zone, İstanbul’un doğu ile batıyı birleştiren kucaklayıcı atmosferi ve hizmetteki Türk misafirperverliği ile İstanbul’un dünyadaki marka şehir olma hedefine katkı sağlıyor. Sadece dünyanın en lüks global markalarıyla değil Türkiye’nin en değerli markaları ve Anadolu’nun bereketli topraklarından çıkan el emeği ürünleriyle de Türkiye seyahat perakendesini İstanbul Havalimanı’ndan dünyaya sunuyor.

53 bin metrekarelik alan içerisinde yer alan ve yan yana 9 futbol sahası büyüklüğünde olan Bosphorus Zone, modern ile gelenekseli birleştiren eklektik formu ile İstanbul Boğazı’nı andıran tek bir koridorda tüm markaların bir arada bulunduğu kompakt bir alışveriş imkânı vaat ediyor. Sadece gümrüksüz ve farklı para birimlerinin geçerli olduğu alışveriş konsepti ile değil 7 / 24 alışveriş seçenekleriyle de zamansız alışverişin tek sunulduğu merkez olarak ön plana çıkıyor.

Ali Şenher: “İstanbul’dan dünyaya açılan yeni bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz.”

Bosphorus Zone ile ilgili görüşlerini paylaşan Unifree CEO’su Ali Şenher, “İstanbul Havalimanı’nın gümrüksüz alışveriş alanı Bosphorus Zone ile dünyada yeni bir iş modelini bu havalimanına özel olarak hayata geçirdik. Toplamda 53 bin metrekarelik alanın Bosphorus Zone ile 20 bin metrekarelik kısmını global ve Türk markaların işletmesine sunarak yeni havalimanımızın dünya seyahat perakendesindeki stratejik önemini arttırmayı hedefliyoruz. Dünyaca ünlü lüks markaların yanı sıra Türk markalarının en gösterişli mağazaları Bosphorus Zone’da yer alırken; bu alan haricinde kalan 33 bin metrekarelik kısımda 22 duty free mağazamız ile yolculara hizmet veriyoruz” dedi.

Türk markalarının İstanbul Havalimanı’nın duty free alanlarındaki faaliyetleriyle ilgili de bilgi paylaşan Ali Şenher, “Global seyahat trendlerinin belirleneceğini ön gördüğümüz, tüm dünyanın transfer üssü olarak nitelendirilen İstanbul Havalimanı’nın gücü ve potansiyeline güveniyoruz. Sadece İstanbul Havalimanı’nda olan yahut bu havalimanına özel ürünler satışa sunan Türk markalarını bünyemize katıyor, buradan yeni dünya markaları çıkaracağımıza inanıyoruz. Küresel marka olmak isteyen Türk markalarının dünyadaki vitrini olacağız.”

İstanbul Havalimanı’nın Türkiye’nin büyümesine ve Türkiye perakende sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Şenher, Türkiye’deki seyahat perakendesi dinamiklerini, geleneksel duty free mağazacılığı anlayışının ötesine geçerek yeniden yorumladıklarını ifade etti. Unifree CEO’su Ali Şenher, “Unifree’nin katkısı ile İstanbul’dan dünyaya açılan yeni bir cazibe merkezi oluşturmayı ve İstanbul’un dünyadaki marka değerine fayda sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Bosphoruz Zone alanı alışverişte bir İstanbul masalı

Şehir içi alışveriş merkezlerinin keşmekeşinden ve kısıtlı imkanlarından uzak, global ve yerli trendlerin anlık olarak takip edilebildiği Bosphorus Zone her bütçe ve her profilden yolcunun ilgilenebileceği mağazalardan oluşuyor.

Bosphorus Zone “Moda Bahçesi”, “Aile Sarayı”, “Lüks Tepesi: Moda”, “Lüks Tepesi: Mücevher ve Saat”, “Lüks Tepesi: Moda ve Aksesuar”, “Stil Sahili” ve “İkon Körfezi” olmak üzere 7 farklı bölüme ayrılıyor. Her bölümde o konseptle uyumlu yerli ve yabancı markalar, zengin ve farklı ürün seçenekleri ile yolcularını karşılıyor.

Dış hatlar pasaport kontörlünü geçer geçmez yolcuların karışışına tüm heybetiyle çıkan Bosphorus Zone’da Bvlgari, Emporio Armani, Ferragamo, Michael Kors ve dünyadaki 4’üncü havalimanı mağazasını burada açan Louis Vuitton gibi lüksün sembolü olmuş markalar yer alıyor. Bu markaların yanı sıra LC Waikiki, havaalanının en büyük mağazasını bu alanda açarken, Damat ve D’s Damat markalarının sahibi Orka, Vakko, Yargıcı’nın yanı sıra SPX, Pierre Cardin, Mavi ve kategori bazlı 9 farklı noktada mağaza açan D&R gibi Türkiye’nin önde gelen markaları da İstanbul Havalimanı’nda yolcularla buluşuyor.

Bosphorus Zone’un tüm markaları dopdolu…

Tüm markalarıyla Türkiye’den dünyaya adeta bir alışveriş şöleni yaşatan Bosphorus Zone markaları: Louis Vuitton, Bvlgari, Emporio Armani, Ferragamo, Michael Kors, Mont Blanc, Boss, Casio, Ecco, Ermenegildo Zegna, Etro, Herschel Supply, Longchamp, Mosafer, Pierre Cardin / Cacharel, Paul&Shark, Rayban, Swarovski, Skechers, Samsonite, Samsonite-Pier, Sunglass Hut, D&R, LCW, Atasay, Vakko, Yargıcı, Damat&Tween, D’s Damat, Saat&Saat, Multi Brand Luxury Watches, U.S. Polo, U.S. Polo Assn., U.S Polo Assn. Kids, Tumi, Bazaar, Bisse, Brand’s By Mendos, Desa, Dogo, Emnana, Furla, Gizia, Guard Leather, Guard İstanbul, Mavi, Luzdemia, Tamer Tanca, SPX, Rue, Zen Diamond.

Share