logo

YEMEN’DE HAVALİMANI EL DEĞİŞTİRDİ

İç savaş ülkesi Yemen’de Birleşik Arap Emirlikleri’nin desteklediği ayrılıkçıların kontrolündeki liman kenti Aden’den silah sesleri duyuluyor, merkezi güçler havalimanını geri aldı.


Yemen hükümetine bağlı askeri birlikler, ülkenin güneyindeki Şebve’nin ardından Ebyen’de de kontrolü sağlayarak geçici başkent Aden sınırına ulaştı ve havalimanını ele geçirdi.

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ulusal ordu ve emniyet birimleri, Ebyen’in merkezi Zencibar’da denetimi yeniden sağladı ve ilin tüm ilçelerini kontrol altına aldı.” bilgisini verdi.

İryani, kurtarılan bölgelerde güvenlik ve istikrarın sağlanması için Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin talimatlarının yerine getirildiğini ifade etti.

 

Share