logo

PİSTE KÖPEK GİRDİ ! (İŞTE O SES KAYDI)

Atatürk Havalimanı pistine giren köpek hava trafiğini aksattı. İniş için alçalan Zürih, Dakka, Saraybosna  uçakları pisti pas geçmek zorunda kaldı. Pilotların kuleye haber vermesi üzerine, Atatürk Havalimanı İtfaiyesi pistte köpek aradı.

Atatürk Havalimanı’nda, Florya-Ataköy yönündeki pistine nereden girdiği belli olmayan  bir köpek görülünce, iniş için yaklaşmada olan bazı uçaklar pisti geçti. Saat 11:20 sıralarında iniş yapan bir uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne pist hizasında bir köpek gezindiği bilgisini verdi. Pilot, kontrolöre “Pist hizasında köpek geziniyor” diye uyarıda bulundu.

pas-manset

ÜÇ THY UÇAĞI PİSTİ PAS GEÇTİ !

Uyarı üzerine henüz nereden girdiği belli olmayan köpeği pistte gören, THY’nin Zürih, Dakka ve Saraybosna  uçakları pisti pas geçti. Bir pilot ise köpeği göremediği bilgisini paylaştı. Kule de itfaiyeyi konuyla ilgili harekete geçirdi. Pisten köpeğin çıkmasının ardından uçaklar inişlerine devam etti. Havalimanı İtfaiyesi ekipleri de köpeği arama çalışmaları yaptı. Sonradan sürü halinde geldikleri anlaşılan köpeklerin tamamı pist civarından uzaklaştırılınca, uçuşlar normale döndü.

Bu arada Atatürk Havalimanı pistine giren köpeği gören pilotlarla, kule görevlileri arasında ilginç konuşmalar yaşandı.

Pilot Kule görevlisine “ pist hizasında bir köpek geziniyor” diye uyardı.

İŞTE O İLGİNÇ KONUŞMA :

 

APRON24.COM

 

 

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?