logo

DÜŞEN RUS UÇAĞINDAN SON FOTOĞRAF

o-ucustan-onceki-son-kare-oe05k

Soçi’den Suriye Lazkiye’deki Rus askeri üssüne giden uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

Rusya savunma bakanlığı uçağın enkazına Karadeniz’de 50 metre derinde ulaşıldığını açıkladı.

8’i mürettebat 92 kişinin bulunduğu TU-154 tipi uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra radarda kaybolduğu bildiriliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü kazanın ardından ilk cesedin Soçi kıyılarına 6 kilometre uzaklıkta bulunduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre uçakta mürettebat, Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu’ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkilisi vardı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-154’te bulunan yolcuların listesini yayınladı. 92 kişi arasında ‘Doktor Liza’ adıyla bilinen, Ukrayna ve Suriye’de sivillere yönelik yardımlarıyla tanınan doktor Elizaveta Glinka, Kızıl Ordu Korosu Sanat Yönetmeni Aleksandr Halilov ve Savunma Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı Anton Gubankov gibi isimler uçakta bulunuyordu.

Rus NTV televizyonu, Tu-154 uçağında üç çalışanının bulunduğunu duyurdu. Açıklamaya göre düşen uçakta NTV muhabiri Mihail Lujnetskiy, kameraman Oleg Pestov ve ses operatörü Yevgeniy Tolstov vardı.

Zvezda televizyonu da üç çalışanının düşen Tu-154 tipi uçakta bulunduğunu açıkladı. Muhabir Pavel Obuhov, kameraman Aleksandr Suranov ve kameraman yardımcısı Valeriy Rjevskiy Suriye’ye giden uçakta yer alıyordu.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

8+7 = ?