logo

BÜYÜKELÇİLER 3. HAVALİMANI ŞANTİYESİNİ GEZDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş inşaatı devam eden İstanbul Üçüncü Havalimanı şantiyesinde büyükelçilerle bir araya geldi.

Üçüncü Havalimanı şantiyesinde büyükelçilerle bir araya gelen Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler’in yeni bir atakta bulunarak 2017 yılını “Kalkınma İçin Sürdürülebilir Uluslararası Turizm Yılı” ilan ettiğini hatırlatan Başkan Topbaş, “Biz de siz değerli ekselanslarıyla her toplantımızda, bir araya gelişimizde ortaya bir tema koymaktayız. Biz de bu yıl ki temamız turizm olsun dedik. Aynı zamanda turizm ile ilintili olan ve sizin de merak ettiğiniz bu İstanbul Airport’un şantiyesinde olmak bir başka duygudur dedik” ifadelerini kullandı.

İstanbul’a son 13 yılda 30 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını anlatan Başkan Topbaş, İstanbul ve Türkiye’nin, Avrupa, Avrasya, Asya Pasifik Bölgesi, Orta Doğu, Afrika, Amerika ve dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Ülkelerinizin iş adamlarının özellikle İstanbul’da ciddi fırsatlar bulabileceğine inanıyorum. Diğer taraftan 13 yıllık belediye başkanlık dönemimde İstanbul’da 30 milyar dolar yatırım yaptık belediye olarak. Bu yılki yatırım bütçemiz 5 milyar dolar civarında. Dünyada metroları bu denli ciddi ölçekte yapan bir başka belediye yok. Bin kilometre raylı sistem programladık. İstanbul’da mega projeler var. Belediyemizin yapmakta olduğu projelerin yanı sıra devletimizin de yapmakta olduğu projeler var. 3 Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü hayata geçti ve şimdi İstanbul Airport 2018’de açılacak. 150 milyon yıl kapasiteli bu 200 milyona da çıkabilir denmekte.”

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör’ün de katıldığı programda İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi Yusuf Akçayoğlu da sunum yaparak, havalimanı hakkında büyükelçileri bilgi verdi.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?