logo

UKRAYNALI PİLOT O ZOR ANLARI ANLATTI

İstanbul’da dün akşam şiddetli yağışın etkili olduğu anlarda Atatürk Havalimanı’ndan 121 yolcusuyla havalanan Atlasglobal Havayolları’nın tarifeli uçağının burun kısmı dolu nedeniyle hasar görünce, kalkış limanına geri dönen Ukraynalı kaptan pilotu o anları yazılı bir açıklama ile anlattı.

Kaptan pilot Oleksandr Akopov, o anları “4000 feet’de seyrederken bizim de uçağımızın burun kısmı ve kokpit camları hasarlandı. Bu sebeple iniş yapma kararı aldık. İniş esnasında yan camdan pisti görmek için uçağı yan yatırdık. Bilinçli yapılan bu hareket sonrası iyi bir koordinasyonla piste güvenli iniş yaptık” ifadeleriyle aktardı.

ATLASGLOBAL AÇIKLAMA YAPTI

Atlasglobal Havayolları da uçağın inişi nasıl gerçekleştiğini anlatan bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“27 Temmuz tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 18:10’de IST/ECN seferimizi yapan Airbus A320 tipi uçağımız kalkıştan bir süre sonra 4000 feet’e yükseldiği sırada İstanbul’da başlayan yoğun dolu yağışından etkilenmiştir. Dolu fırtınası sırasında uçağımızın burun kısmı ve ön camlarının zarar görmesi nedeniyle kaptan pilotumuz Atatürk Havalimanı’na geri dönme kararı almıştır. Pilotlarımızın deneyimi ve soğukkanlılığı sayesinde iniş başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. İnişten sonra uçağımız bakıma alınmış, 121 yolcusu ve 6 mürettebat farklı bir uçağa aktarılarak Kıbrıs Ercan Havalimanı’na gönderilmiştir.”

Share
#

SENDE YORUM YAZ

10+6 = ?