logo

ATATATÜRK HAVALİMANI’NDA YENİ UYGULAMA (ÖZEL)

yeşil-gri-pasaport3

Atatürk Havalimanı’nda gri ve yeşil pasaportla seyahat eden, ayrıca Kıbrıs’a uçan yolcuların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla, dış hatlar terminali gidiş katında özel bir banko açıldı. 

yeşil gri pasaport 3

OHAL uygulamasının ardından, Atatürk Havalimanı’nda yeşil ve gri pasaportla seyahat eden veya KKTC’ye uçan yolcuların bilgileri FETÖ terör örgütü kapsamında arananlar  listesiyle karşılaştırılıyordu. Herhangi bir suç unsuru olmayanların seyahatine izin veriliyor, şüpheliler gözaltına alınıyordu. 

yeşil-gri-pasaport-2

Bu işlemler her yolcu uçun en az 5 dakika sürdüğü için işlemlerin yapıldığı vize ihlal bankosu önünde uzun kuyruklar oluşuyordu. Atatürk Havalimanı emniyet birimleri bu yoğunluğu eritmek için yeni bir çözüm üretti.

yeşil-gri-pasaport4-1024x683

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş katında gri ve yeşil pasaportla seyahat eden veya KKTC’ye uçan yolcuları için özel bir banko açıldı. Bu yolcuların özel bankoya yönlendirilmesi için de terminal girişine levhalar asıldı.

Bu bankoya gelen yolcuların işlemleri hızla yapılarak, uçaklarına zamanında yetişmeleri ve terminalde dolaşarak boşa zaman harcamalarının önüne geçildi. Uygulama sayesinde diğer pasaport bankolarında da gözle görülür bir rahatlama sağlandı. 

APRON24.COM/ÖZEL HABER

Share
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?