Son Dakika
Kaçakçılık sınır tanımıyor. Yurda kaçak yollarla et sokmak isteyen bir Özbek vatandaşı havalimanında yakalandı. Gümrük memurlarının dikkati sonucu yurda sokulmadan yakalanan 10 kilogram et imha edildi.
Türkiye’ye kaçak yollarla et sokmak isteyenlerin sayısının artması gümrük memurlarını da harekete geçirdi. Atatürk Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ekipleri yurda kaçak yollarla sokulmak istenen ürünlere geçit vermezken, yapılan bir aramada yakalanan kaçak etler görevlileri bile şaşırttı.
Atatürk Havalimanı’nda Özbekistan’dan gelen bir yolcunun valizinde yurda kaçak yollarla sokulmak istenen 10 kilo kırmızı et gümrük görevlilerince ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, bugün havayolu ile Taşkent’den İstanbul’a gelen kadın bir yolcuyu gümrük görevlileri takibe aldı. Yolcunun valizi de gümrük ekipleri tarafından X-Ray’den geçirildi.Valizde kaçak olarak yurda sokulmaya çalışılan çayların arasına zulalanmış halde 10 kilo kırmızı et tespit edildi.Ele geçirilen çay ve hijyenik olmayan şartlarda taşınan etler imha edilecek.
Türkiye genelinde sınır kapılarında 2015 ile 2017’nin 10’uncu ayı itibarıyla 19 milyon 410 bin lira değerinde, 662 bin kilo kaçak et ele geçirildi.
Etler kokuyordu
Atatürk Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ekipleri, Özbek yolcunun valizlerinde yaptığı aramada yurda kaçak yollarla sokulmak istenen yeşil çay ve çayların arasına zulalanmış kaçak etleri buldu. Gümrük memurları etleri çıkarırken, etlerin sağlıksız ortamda saklandığı için, koktuğu ve renklerinin değiştiğini tespit etti. Kaçakçılar yanlarında getirdiği etleri ve çayları, İstanbul’da sattığı öğrenildi.
BENZER HABERLER