logo

BAVUL.COM TÜRKİYE’DEN ÇEKİLME KARARI ALDI

İspanyol GED Capital yatırım fonunun kontrolündeki Doğu Avrupa’nın en büyük seyahat acentesi Paravion, 2015 yılında Turkcell’den satın aldığı Bavul.com platformunu kapatma kararı aldı.

Türkiye’deki alışveriş başta olmak üzere sanal alemin şirketlerinde son dönemde yabancı çıkışı dikkat çekiyor. Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre, örneğin dünyaca ünlü Güney Afrikalı Naspers, 2011’de 270 milyon dolara satın aldığı Türk şirketi Markafoni’yi bu yılın haziran ayında kapatma kararı almıştı. Son dönemde yaşanan durgunluktan etkilenen Markafoni’yi Güney Afrikalı şirket, İngiltere’de yaşayan Türk girişimci Cafer Mahiroğlu’na devretti. Devretme bedeli ise sadece 15 milyon dolar. Bir anlamda 6 yıl önceki fiyatının yüzde 8-9’una…
İşte bu kervana katılan bir yabancı daha var. O da Romanya merkezli Paravion…
Doğu Avrupa’nın en büyük online turizm portalı Paravion, 2014’te aldığı Bavul.com’u kapatma kararı aldı. Bugünden itibaren Paravion, Türkiye operasyonlarında yeniden yapılanma sürecine girecek.
Rumen medyasına göre kapatma sebebi şirketin geçen yıldan bu yana zarar yazması. Zarar miktarı ise milyon eurolarla ifade ediliyor.

Bavul.com: Tüm seyahatler güvence altında

Faaliyetlerini eylül ayı itibarıyla durduracak olan bavul.com, önümüzdeki döneme ait tüm seyahatlerin güvence altında olduğunu bildirdi.
Türkiye; uçak bileti, otel rezervasyon ve tur hizmeti veren bavul.com bugün yaptığı açıklamada, kararın gerekçelerini ve süreci değerlendirdi.
Bavul.com yönetimi, 2014 yılı Ağustos ayında devraldıkları bavul.com’un operasyonlarını eylül ayı itibarıyla durduracaklarını belirterek, kararın gerekçesini şöyle açıkladı: “Bu kararımızda pazarda oluşan aşırı rekabetçi fiyat politikalarının karlılığı oldukça azaltması ve tedarikçilerimizin çoğuna yaptığımız ödemelerin Euro cinsinden olması ve kurdaki hızlı değişiklikler etkili olmuştur.”
Açıklamada, önümüzdeki döneme ilişkin bavul.com’dan alınan hizmetlerin olumsuz etkilenmesinin söz konusu olmadığı vurgulanarak, “Özellikle belirtmek isteriz ki; bugüne kadar bizden uçak bileti, otel konaklaması ve tur paketi almış olan tüm yolcularımızın seyahatleri güvence altındadır. Tüm seyahatler gerçekleşene kadar müşteri hizmetlerimiz servis vermeye devam edecektir” denildi.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

8+4 = ?