logo

BENGİ VARGÜL: “EMEK İHANET ETMEZ”

bengi_vargul_2

TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül, Milliyet’ten Lale Danışman’a konuştu. İşte o röportaj:

Kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. Aynı üniversitede televizyon haberciliği alanında lisansüstü eğitimimi tamamladım. Kariyerime 1992 yılında TRT haber merkezinde başladım. 1997 – 2000 yılları arasında da NTV haber merkezinde devam ettim. London Canning School’da iletişim, ikna teknikleri ve farklı kültürlerle iletişim teknikleri konularında eğitim aldım. TAV Havalimanları’nda 15 yıldır görev yapıyorum.

Aynı zamanda çeşitli üniversitelerde kurumsal iletişim ve marka yönetimi konularında ders veriyorsunuz değil mi?

Evet. Beş yıldır İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kurumsal İletişim Sertifika Programı’nı yürütüyorum. Bunun yanında da 2013’ten bu yana Kurumsal İletişimciler Derneği (KİD) Başkanıyım.

Kurumsal iletişimde başarılı olmanın ana kuralları nelerdir?

İlk söyleyeceğim şey merak duygusunu kaybetmemek. Kurumsal iletişimde öğrenmenin sonu yok. Teorik birikiminiz olmalı ama aynı zamanda güncel olanı da yakından takip etmek ve doğru yorumlayabilmek gerekli. Yaptığınız işi sevmeniz de önemli.

Hayattaki ilkeleriniz nedir?

Ne iş yapıyorsan en iyisini yapmaya çalışmak gerektiğine inanıyorum. Emek ihanet etmez. Çalışıp karşılığını alamayan birini hiç görme-dim. Bir işi öğrenmenin süreçleri, aşamaları var. Bu aşamaları  hızlandırmaya çalışmamak gerekiyor. Sindirerek  ve sabırla yaşayarak tecrübelenmek sizi daha kolay ve sağlam bir geleceğe hazırlıyor.

GERÇEKÇİ HEDEFLER BENİMSENMELİ”

Sizce insanı başarıya götüren en önemli etken nedir?

Kendini iyi tanımak. Hayatınız boyu mutlu olacağınız bir işi seçtikten sonra başarısız olmanız mümkün değil. İş hayatına girmeden kendinize karşı dürüst olmanız gerekiyor. Uzaktaki hayaller peşinde koşmak yerine gerçekçi ve yapabileceğiniz hedefler benimsemek gerekiyor. Ve sonra bunun için çok çalışmak…

bengi_vargul_odul

Geçen aylarda düzenlenen ‘Woman to Watch’ etkinliğinde ödül aldınız. Bu etkinlikle ilgili neler söylersiniz?

Biz kendimizden önce gelenlerin izinden gidiyoruz, bizden sonra gelen jenerasyon da bayrağı daha ileriye taşıyacak. ‘Women to Watch’ etkinliğinin arkasında Mediacat gibi saygın bir yayın bulunuyor ve alanında başarılı olmuş kadınları öne çıkararak bu konuda Gündem yaratıyor. Türkiye’de her alanda önemli işler başaran çok sayıda kadın var, ‘Women to Watch’un bu sayının artmasına katkı sunacağına inanıyorum. Aynı zamanda aldığım ödülden dolayı büyük gurur duydum.

“İLK ROL MODELİM BABAM OLDU”

Çocukken ne olmak isterdiniz?

Geri dönüp baktığımda mutlu aile tablomuz gözümün önüne geliyor. Bu konuda çok şanslıydım. Çünkü babam 41 yıl TRT’de birçok kademede yöneticilik yapmış eski bir gazeteci. İlk rol modelim de babam oldu. Hayal ettiğim mesleği 1992 yılından başlayarak TRT, NTV gibi okul niteliğindeki kuruluşlarda sekiz yıl yaptım. Daha sonra 2000 yılında bugünkü kurumsal iletişim mesleğinin temeli olan basın müşavirliğiyle TAV’da işe başladım. Hayallerimi gerçekleştiren mesleği  yaptıktan sonra  yine gazetecilikle bağımı koparmadığım bir işle yola devam ediyorum.

Kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?

Her meslekte olduğu gibi gelişim ve evrim devam ediyor. “Oldum” dediğiniz anda aslında gelişim de duruyor. Şirketimin CEO’su Sayın Sani Şener’in katkılarıyla mesleki gelişimim her daim devam ediyor. TAV benim de başından itibaren içinde yer aldığım yolculukta İstanbul’dan yola çıktı ve bugün 13 ülkede 64 havalimanında yer alıyoruz.

Her gün farklı kültürlerden, farklı beklenti ve ihtiyaçları olan on binlerce yolcuya hizmet veriyoruz. Şirkette 37 farklı pasaporttan çalışma arkadaşımız var. Dolayısıyla profesyonel anlamda beni her geçen gün daha zenginleştiren bir yerdeyim. Önümüzdeki dönemde deneyimlerimi bizi takip eden jenerasyonla daha fazla paylaşmayı umuyorum.

Kaynak:Milliyet

Share
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?