logo

DENİZ KUŞU YERDE KALDI !

Türkiye’de 13’ten fazla noktaya ilk kez deniz uçaklarıyla uçmaya başlayan Seabird (Deniz Kuşu) sessiz sedasız uçuşlarını durdurdu.

Geçtiğimiz yıl itibariyle filosunda 4 uçak bulunduran ve yaklaşık 3 aydan beri uçamayan şirketin internet sitesi ‘flyseabird.com’ tamamen kapatıldı. Seabird’ün çağrı merkezine ve yöneticilerine ise ulaşabilmek mümkün değil. Şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Seabird’ün uçuşlarını durdurmasının sebebi maddi sıkıntılar. Uzun yıllar ABD’de havayolu sektöründe çalışan Kürşad Arusan tarafından hayata geçirilen Seabird, uçuşlarda kullandığı ‘Twin Otter Series 300’ modeli uçakların üreticisi Kanadalı şirkete uçaklarının kirasını ödeyemeyince uçuşlarını durdurmak zorunda kaldı. İstanbul-Bursa arasında yaptığı uçuş kontratı ise, Bursa Ulaşım AŞ (BURULAŞ) tarafından tek taraflı durduruldu.

SEABİRD34

YATIRIM BEKLİYOR

Bu olumsuz gelişmelerle büyük darbe yiyen şirket, bünyesinde Sun Plaza’yı bulunduran Elor Holding’in sahibi Metin Levi’den yatırım aldı. Metin Levi, geçtiğimiz yıl Seabird’ün genel müdürü olarak şirkette yer alsa da daha sonra yatırımını geri çekerek Seabird ile ilişkisini tamamen kesmiş durumda. Bundan sonra ise Seabird için herşey daha kötü gitmeye başladı. Şu anda şirketin uçakları Haliç’teki merkezinde bekliyor. Paylaşılan bilgilere göre Seabird’in yeniden havalanabilmesi için yeni bir yatırıma ihtiyacı var. Yatırımın yanı sıra Seabird’ün uçuşlarına devam edebilmesi için yaz kış en yüksek talebin olduğu ve BURULAŞ tarafından açılacak İstanbul-Bursa hattı ihalesini de kazanması gerekiyor.

Seabird denizden kalkıp denize inebilen uçakların yanı sıra kara uçuşları yapmayı da planlıyordu. Bu da olmayın şirketin kârlılığı ve gelirleri olumsuz etkilendi.

SEABİRD12

13 HAT BULUNUYOR

SEABIRD, ilk uçuşunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ile 28 Haziran 2012’de gerçekleştirdi. ilk etapta 4 uçakla İstanbul-Alaçatı, Alaçatı-Bodrum, İstanbul-Bozcaada hatlarında uçuşlarını gerçekleştirdi. Daha sonra şirket uçuş hatlarını İstanbul-Gemlik, Alaçatı – Bodrum, İstanbul–Gökçeada, Gökçeada–Bozcaada, Alaçatı–Bozcaada, İstanbul–Çanakkale, Gemlik-Bozcaada, Alaçatı–Gemlik, İstanbul–Ayvalık ve İstanbul şehir turu olarak genişletti. Söz konusu dönemde tarifeli uçuş noktaları ilk etapta karşılıklı seferler olarak İstanbul-Bozcaada fiyatları 147 lira ile 377 lira, İstanbul-Alaçatı fiyatları 227 lira ile 577 lira arasında değişti.

Kaynak:Hürriyet

Share
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?