Son Dakika
İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inemeyen Türk Hava Yolları’nın 13 uçağı başka meydanlara yönlendirildi. İstanbul – Lublijana ucağına da şiddetli yağış sırasında taksi yaptığı esnada bir konteynır ruzgardan fırlayarak hasar verdi.
İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken ve kalkış yapmak isteyen uçaklar da bir süre kalkış için onay bekledi.
Şiddetli yağışın etkili olduğu dakikalarda Atatürk havalimanına inemeyen Türk Hava Yolları(THY)’nın 13 tarifeli uçağı da başka meydanlara yönlendirildi. Diğer meydanlara yönlendirilen tarifeli uçuşlar şu şekilde yer aldı;
TK1866 sefer sayılı Roma- İstanbul, TK2649 sefer sayılı Bingöl-İstanbul, TK2693 sefer sayılı Muş-İstanbul ve TK2667 sefer sayılı Şırnak-İstanbul seferleri Tekirdağ meydanına yönlendirilirdi. Ayrıca TK2685 sefer sayılı uçağı Batman-İstanbul seferi Antalya’ya, TK1756 sefer sayılı uçağı Lizbon-İstanbul seferi İzmir’e, TK2655 Erzincan-İstanbul seferi Ankara’ya, TK2515 Bodrum- İstanbul seferi Ankara’ya, TK343 Bişkek-İstanbul seferi Ankara’ya, TK80 San Francisco seferi Ankara’ya, TK787 Telaviv-İstanbul seferi İzmir’e, TK6306 Maastrıcht-İstanbul kargo seferi İzmir’e ve TK969 Ercan- İstanbul seferi Çanakkale’ye yönlendirildi.
Rüzgarın savurduğu konteynır uçağa çarptı
Öte yandan Türk Hava Yolları’nın TK1063 sefer sayılı İst- Lublijana ucağına da şiddetli yağış sırasında taksi yaptığı esnada bir konteynır ruzgardan fırlayarak hasar verdi. Ucak tekrar park sahasına döndü
BENZER HABERLER