logo

TAKSİCİLERE TERÖR EĞİTİMİ VERİLMEYE BAŞLADI (ÖZEL)

Yaşanan terör saldırıları sonrası, alınan önlemler gereği Atatürk Havalimanı ve turizm bölgelerinde çalışan taksi şöförlerine Terör eğitimi verilmeye başladı. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatif binasında Terörle Mücadele polisleri tarafından verilen eğitime yaklaşık 450 kişi katıldı.

tak1

Atatürk Havalimanında yaşanan terör saldırısını yapan kişilerin taksiyi kullanarak olay yerine gelmesi üzerine, İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri taksicilere Terör eğitimi verme vararı alarak,taksiciler kooparatifi ile temesa geçti. Yapılan çalışmaların ardından ilk eğitim bu gün taksicilere verildi. Eğitimde Terörle Mücadele polisleri taksicilere, olası bir canlı bombanın hareketleri konusunda bilgi verdi. Taksicilerin gördükleri olumsuz durumu ihbar etmesini isteyen polis memurları,” sizin için önemli olmayan bir durum bile bizim için önemli olabilir. Gördüğünüz her şeye ihbar edin.” Dedi.

fahrettin_can

Yeşilköy’deki kooperatif binasında eğitimler hakkında konuşan Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, havalimanında çalışan tüm taksicilerin bu eğitimden yararlanacağı söyledi.Can, bu eğitimde görüntülü olarak bazı tatbikatlar yapılacağını ifade ederek, “Eğitimlerde böyle olaylar vuku bulduğunda taksicilerin ne yapacağıyla ilgili birtakım görseller ve tatbikata benzer olaylar olacak diye düşünüyorum.” diye konuştu.Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını yapan kişilerin bir taksiyle geldiğini anımsatan Can, taksicileri bazı konularda uyardıklarını söyledi. Can, saldırıyı yapan teröristlerin mont giymesinin dikkat çekici olduğunu dile getirerek, “O sıcak havada, içerideki bu işi fark eden arkadaşımız kadar, o taksicinin de daha uyanık olması gerekirdi. Çünkü Fatih’ten taksiye biniyorlar. Bu sıcakta üçünün de sırtında mont vardı. Bunun mutlaka onun dikkatini çekmeliydi diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.Başkan Fahrettin Can, bir basın mensubunun terör saldırısının ardından taksicilerin yolcuları taşımak için fahiş fiyatlar istediğine yönelik iddialara ilişkin sorusunu şöyle cevapladı:”Bizim üç tane cenazemiz var, bir tane ağır yaralımız var. On tane çeşitli yerlerinden yaralanan arkadaşlarımız var ama şu anda onların hepsi sanki unutuldu. Yani canımız gitti, malımız gitti. Bunların hiçbiri şu anda konuşulmuyor. Sadece sosyal medyada birinin, Twitter’dan ‘taksiciler fahiş fiyatla yolcu taşıyor’ diye böyle bir tivit atmasıyla, olay gündeme geldi. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz bunu alçaklık ve namussuzluk olarak görüyoruz. Bir depremde enkaz altında kalan bayanın kolundaki bilezikleri kesip almakla ya da hasta veya ağır yaralı birinin böbreklerini çıkarıp almakla bunun arasında bir fark göremiyorum. Böyle bir şey söyleniyor. Ama şu ana kadar henüz bir plaka daha verilmiş değil. Eğer varsa getirsinler, hemen şu otoparkın orada darağacınıı kuralım. Kanunlara bile bırakmayalım. Biz kendi kendimize bu cezalandıralım.”

APRON24.COM

Share
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?