logo

BOLAT, UÇAK MOTOR BAKIM MERKEZİ İÇİN TARİH VERDİ

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, CNBC-e’ye yaptığı açıklamada, Rolls-Royce ile ortak kurulacak uçak motoru bakım merkezinin temelinin bir ay içinde atılacağını duyurdu. Bolat, THY’nin 2026’da yüzde 8 büyüyeceğini ve kargo tesislerinde ikinci faz için de temel atılacağını açıkladı.

Türk Hava Yolları (THYAO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, şirket hakkında açıklamalarda bulundu.

Bolat Kargo tarafında Faz-2’nin yakında temelini atacaklarını söyleyerek “Kargoda 2,5 milyon ton olan kapasite böylece 2 katına çıkacak.” dedi.

Bolat, Rolls Royce ile yaptıkları anlaşmaya değinerek, 1 ay içerisinde İstanbul Havalimanı’nda temel atma töreni yapacaklarını ifade etti.

Türk Hava Yolları iştiraki THY Teknik ve Rolls Royce mayıs ayında Airbus A350 ve A330 Neo uçaklarına güç veren Trent XWB-84, Trent XWB-97 ve Trent-7000 tipi motorların bakımlarını Türkiye’de gerçekleştirmek amacıyla bakım merkezi kurulması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Bolat ayrıca 2026 yılında şirketin %7-8 oranında büyüme gerçekleştireceğini söyledi.

Share